Bérügyvitel

Ügyfeleink igényeit rugalmasan kezeljük, de minden esetben és kizárólag az aktuális jogszabályi megfeleltetés mellett. Mit is jelent ez a gyakorlatban?

A bérügyviteli feladatok megbízható, pontos, törvényi, illetve az ügyfél által kért határidőkre történő hiánytalan elvégzése. Az eddigi szakmai tapasztalatok alapján nagyon ritka esetben tudnak a cégek teljes mértékig megfelelni a mai jogszabályi környezet elvárásainak, jellemzően önhibájukon kívül. Mi erre is időt fordítunk és minden esetben tájékoztatjuk az ügyfeleket, mely alap szakmai tanácsadást jelent a hétköznapokban.

Fontos alapelvünk, hogy nem bérszámfejtéssel foglalkozunk, hanem teljeskörű bérügyviteli megoldásokat és szolgáltatást nyújtunk. A havi feladatellátás a foglalkoztatotti állomány teljeskörű adminisztrációja mellett a bérszámfejtést, a ki és bejelentéseket, levonások kezelését, a szokásos bérszámfejtési dokumentumok kiadását, különböző riportokat, valamint az állami szervek felé történő adatszolgáltatásokat foglalja magába a teljesség igénye elvén.

Bérszámfejtési területen nincs olyan igény, amivel ne tudnánk kiszolgálni ügyfeleinket és teljesen online végezzük a tevékenységünket. Fontos megjegyeznünk, hogy az év eleji adó és járulék igazolások elkészítése, valamint kiadása miatt külön díjazás nem kerül felszámításra, hiszen az egész éves hatékony munkánk eredményét ilyen módon prezentáljuk ügyfeleink részére. Nálunk tehát nincs 13. havi külön díjazás.

A díjazás egyedileg kerül megállapításra, kérjen vállalkozására szabott árajánlatot!

Munkaügyi tanácsadás

Az elmúlt 10 évben számos esetben tapasztaltuk, hogy az ügyfelek jellemzően a szolgáltatóktól „csak” bérszámfejtést kapnak, de a munkaügyi kérdésekben és megoldásokban magukra maradnak.

A mai jogszabályi környezetben a munkaügyi tanácsadás külön szakmává nőtte ki magát, de ebben is tudunk segíteni. Sokat számít és egyáltalán nem mindegy, hogy egy foglakoztatási jogviszony milyen módon létesül, esetleg hogyan ér véget. Fontos ügyelnünk többek között arra, hogy mennyire teljeskörű egy adott szerződés, milyen feltételeket és kötelező jogszabályi tájékoztatást nyújt a foglalkoztatott részére, mint ahogy arra is nagy figyelmet kell fordítani milyen módon válnak el egymástól a felek, abban az esetben, ha egy jogviszony megszűnik. Sokan ezeket a kérdéseket rutinból és egyfajta „szokásjogból” kezelik, a tévedésre pedig csak akkor döbbenek rá, ha egy jogvita vagy rosszabb esetben munkaügyi per alakul ki. Mi ezekben a kérdésekben is teljes körűen állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A szolgáltatás díja egyedileg meghatározott és elkülönül a bérügyviteli szolgáltatástól, kérjen vállalkozására szabott árajánlatot!

Társadalombiztosítás

A társadalombiztosítási feladatellátást külön kezeljük a bérszámfejtéstől, de a táppénz, gyermekápolási táppénz, üzemi balesetek igénylését Foglalkoztatói igazolás útján teljesítjük, mely tevékenységet a bérügyviteli szolgáltatás magába foglalja.

A felsorolt ellátásokon kívül ügyfél igény szerint az anyasági ellátások benyújtásában is tudunk segíteni. A társadalombiztosítási kifizetőhelyek részére, tehát a 100 főt meghaladóan foglalkoztató vállalkozások esetében ez a szolgáltatás szintén hozzá tartozik a bérügyvitelhez!

Kérjen vállalkozására szabott árajánlatot!